Tooted

Pakume ökoloogiliselt valmistatud ja kontrollitud mahetooteid:

 

Öko kanepiõli

Parim Mahetoode 2013 1.koht kanepiõli

Pähklise maitsega seemnetest väljapressitud täisväärtuslik külmpress kanepiõli, mis sisaldab rohkelt Omega-3 ja -6 rasvhappeid ning E-vitamiini.

Kliki ja loe, milleks on kasulik kanepiõlis sisalduv: Omega rasvhapped ja E-vitamiin.

Kanepiõlis sisalduvad Omega 3 ja 6 rasvhapped aitavad hoida normaalset vere kolesterooli taset. Soovitatakse ka taimetoitlastele, spordiharrastajatele, dieedi puhul ja seedehäirete korral.

Lahtisena säilib kanepiõli külmikus 2 kuud. Seejärel kasutada nahahoolduseks.

Kanepiõli ei sobi praadimiseks!

Kasutamine: 

* toidu sees – kanepiõli on pähkline-päevalilleseemne maitsega, delikatess-lisandiks salatites, jogurtis, kastmetes, tervisesmuutides, küpsetiste määrimiseks jne, lisab kasulikke aineid ja saab kasutada loodusliku rohelise toiduvärvina

* juua lusikatäis kanepiõli päevas vajalike kasulike ainete omandamiseks

* kanepiõli sobib igapäevaseks kehahoolduseks ja niisutamiseks, meigi eemaldamiseks, massaažiks

* eeterlike õlide baasõlina koduse nahahoolduse ja seebi valmistamisel

* raseduse puhul on kanepiõli abiks venitusarmide vältimiseks ja laste kõhuvalu- ja kinnisuse leevendamiseks määrida kanepiõli otse kõhule


Mahe Kanepijahu

Kiudaineterikas (15,4%), pähklise maitsega, gluteenivaba proteiiniallikas (valku 45%) – kiudained soodustavad seedimist, valgud annavad jõudu!

* Küpsetistes kasutada kuni 1/3 nisujahuga segamini, kuna kanepijahu ei kerki.

* Kanepijahu kasutatakse toidu sees: kastmetes, jogurtis, tervisejookides, kotlettides, küpsetistes jm toidu lisandina.

* Kanepijahu soovitatakse valgu saamiseks spordi harrastajatele, taimetoitlastele, dieedi puhul, gluteenitalumatuse korral. Muidugi ka selleks, et toite põnevamaks muuta!

 

Kanepiseemned

Kanepiseemnetest valmistatakse kanepiõli ja kanepijahu, kuid kasutatakse ka lihtsalt näksimiseks ning lisatakse nt leiva, küpsetise, kotleti, salati, pudru, müsli, kastme, tervisejookide jne sisse. Parem on kasutada kanepiõli ja kanepijahu, sest terved kanepiseemned ei pruugi ära seedida.

 

  Öko Rüpsiõli

Parim Mahetoode 2016 2.koht

Kuldkollase värviga, pehme maitsega, meeldiva aroomiga, täidlase tekstuuriga läbipaistev toiduõli, mis sobib ideaalselt toidu valmistamiseks (kuni 160° C), küpsetiste taignasse, salatitele, pastale lisamiseks ja liha marinaadile. Saiakesed saavad kuldsemad ja liha mahlasem. Külmpressi meetod säilitab toiduõlile omase sügavama värvi, maitsvama õli, samuti ka paljud kasulikud ained. Hoida pimedas, jahedas kohas.

Ökoloogiliselt puhtaim toiduõli Eestis! Rüpsiõli on tavalise rapsiõli öko alternatiiv ja väga tuntud nt Soomes.

Meie rüpsiõli kasutavad ja kiidavad mitmed ökopagarid!

 

Kasutame töötlemiseks uut puidust kiviveskit, mille eelised tavalise valtsveski ees on pehmem jahu ja madalam temperatuur jahu valmistamisel, mille tulemusena säilivad kasulikud ained. Kiviveski kasutamine on vanade eestlaste traditsioon.

Öko Nisujahu püül (täistera)

Peen nisujahu küpsetamiseks

 

Öko Sõre nisujahu (täistera)

Sõredam nisujahu kastmetele lisamiseks, keeksidele, küpsetusvormi äärtesse. Kastmesse ei jää klimpe ja läheb ilusasti paksuks. Sobib paneerimiseks!

 

 

Öko Manna (täistera)

Pudru valmistamiseks, vormiroogadele lisamiseks (kohupiimaga näiteks). Täistera annab omapärase veidi magusa maitse.

 

RüpsikookMahe rüpsi õlikook söödaks loomadele
Kanepisööt puruna

Mahe kanepipuru söödaks loomadele

DSCN0202

Mahe hernes

Talinisu Ada

 Mahe nisu

DSCN3157

Mahe rüps 

Newsletter Powered By : XYZScripts.com